İki hafta kadar önce hem güzel bir yemek yemek, hem de cennetten bir köşe olan doğasını görmek için Antakya'ya 7 km mesafede, Suriye Limit sınır kapısının yanında olan Harbiye Şelalelerine gittik. Burası özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çeken bir yer. tarihte Dafhne burası şelaleler bölgesi olup, tabiat güzellikleri ve çağlayanlar arasında çeşitli turistik tesisleri bulunmaktadır.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjQT0Pa9wLEHdujpnPPdeP9wRFT1Xc40gqmF1yQijo_VXZh4qZiD4BWCzjDYIU-4nhqggNg7r_Aok4wFAaOEG4lUEgS3KZjXlMsB-Y0U8hlm6ucrDIt6fMqRkfV-7fwhxvvjRQD0oGOIQ/s320/harbiye003.jpg)
“Ey toprak ana, beni ört, beni sakla, beni koru”.
Bu yalvarış üzerine Daphne vücudunun ağırlaştığını, odunlaştığını hisseder. Göğüslerini gri bir kabuk kaplar, kokulu saçları yapraklara dönüşür, kolları dallar halinde uzar, ayakları kökleşerek toprağın derinliklerine dalar. Bir anda Daphne, bir defne ağacına dönüşür. Bu olay karşısında Apollon ağaca sarılır ve seslenir:
Bu öykünün geçtiği yer bugünkü Harbiye’dir. Daphne’nin gözyaşları bugün Harbiye’de şelalele olarak akmaktadır. İnsanlar gelip bu şelalelelerin yanına kurulan tesislerde yemek yemekte ve piknik yapmakta.
Arzu ederseniz şelalelerin içerisinde, ayaklarınızı sulara sokarak, suyun içerisindeki masalarda, ağaçların altında yemek yiyebilirsiniz. şelaler içerisinde, onlarca lokanta sizi bekliyor. derhal hepsinde de lezzetli yiyecekler var. tek farkları sunumları. şelale lokantaları kimi aile işletmeleri, kimi küçük işletmeler.
Birazda alışveriş yapmak isterseniz Harbiye'de defne sabunu kendinize ve başkalarına alınabilecek en güzel hediyeliklerden biri. Tamamen doğal yollarla yapılan bu sabun mis gibi kokusu ile size al beni diyecektir. İlginizi çekerse, tarihi heykellerin taştan taklitleri yapılıp satılmakta. Mozaik eşyalar alınabilecekler arasında.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder